Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανωμαλιών στη θέση των δοντιών και των οστών του προσώπου. Ο άριστος θεραπευτικός σχεδιασμός από ειδικό ορθοδοντικό, η κατάλληλη επιλογή μηχανισμών και ο σωστός έλεγχός τους φέρνουν την ιδανική αναλογία και αρμονία ανάμεσα στα δόντια, τα χείλη και τα οστά του προσώπου. Έτσι επιτυγχάνεται όχι μόνο ένα άριστο αισθητικό αλλά κυρίως ένα άρτια λειτουργικό αποτέλεσμα.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ορθοδοντική Θεραπεία: Τεχνικές και Ηλικιακές Ομάδες

Οι πιο συνηθισμένοι μηχανισμοί ορθοδοντικής θεραπείας είναι τα μεταλλικά σιδεράκια (brackets), τα διάφανα σιδεράκια, η μέθοδος διάφανων ναρθηκών Invisalign, τα γλωσσικά σιδεράκια, ο διευρυντήρας, τα μασκάκια τύπου Hawley, οι λειτουργικές συσκευές τάξης ΙΙ, οι συσκευές τάξης ΙΙΙ – μάσκα τρίτης τάξης, ο συνδυασμός ορθοδοντικής και γναθοχειρουργικής.

https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/My-Dentist-3-14.jpg

Τα μεταλλικά σιδεράκια (metal brackets) σε μεταλλικό – ασημί χρώμα τοποθετούνται στα δόντια τόσο της άνω όσο και της κάτω γνάθου, συνήθως αφού έχουν φύγει τα παιδικά δόντια και έχουν σαν στόχο να ισιώσουν τα μόνιμα δόντια, να τα φέρουν στα σωστά ύψη, όπως και να βελτιώσουν το κλείσιμο του στόματος. Στη σύγχρονη ορθοδοντική τα σιδεράκια αυτά είναι αυτόδετα, δηλαδή έχουν ένα εσωτερικό μηχανισμό που ασφαλίζει το ορθοδοντικό σύρμα μέσα στο σιδεράκι για μεγαλύτερη άνεση, υγιεινή αλλά και λίγο ταχύτερα αποτελέσματα.

Τα διάφανα σιδεράκια (ceramic brackets) σε διακριτικό – σχεδόν διάφανο χρώμα χρησιμοποιούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως τα μεταλλικά με τη διαφορά ότι το υλικό κατασκευής τους είναι η πορσελάνη που τους επιτρέπει να είναι πιο διακριτικά και έτσι συχνά να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ενηλίκων αλλά και κάποιων νεαρότερων ασθενών που τα προτιμούν. Και αυτά(όπως και τα μεταλλικά) στη σύγχρονη ορθοδοντική είναι αυτόδετα. Τα διάφανα σιδεράκια σε σχέση με τα μεταλλικά έχουν ελαφρώς αυξημένο κόστος.

https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2020/01/post_05.jpg

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, η ορθοδοντική θεραπεία αυξάνει δραματικά την αυτοπεποίθηση των ατόμων καθώς ένα ελκυστικό χαμόγελο είναι η πρώτη μας επαφή με τον κόσμο. Συμβάλλοντας δυναμικά στην οδοντική πρόληψη, η ορθοδοντική προλαμβάνει προβλήματα από τερηδόνα και ουλίτιδα, προστατεύει από τραυματισμούς και διορθώνει προβλήματα της ομιλίας και της κροταφογναθικής διάρθρωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο
25210 33314
Email
info@mydentistdrama.gr

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κλείσετε ραντεβού στο MyDentist.

  Περισσότερες υπηρεσίες MyDentist

  Εξερευνήστε τις υπόλοιπες υπηρεσίες στις οποίες ειδικευόμαστε.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-2.png

  Laser-θεραπεία

  Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες με Laser ενσωματώνουν τις ποιο σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς της οδοντιατρικής.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-3.png

  Επ. Οδοντιατρική

  Ζούμε στην εποχή όπου οι ασθενείς είναι πολύ συγκεκριμένοι για τον τρόπο αποκατάστασης των προσθίων δοντιών τους.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-4.png

  Εμφυτεύματα

  Σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα δόντια σας έχουν εξαχθεί, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα αντικαταστήσετε.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-6.png

  Ακτινοδιάγνωση

  Οι συμβατικές και οι επεμβατικές ακτινολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες χρησιμοποιούν ως μέσο την ακτινοβολία.