Αισθητική-Επανορθωτική Οδοντιατρική

Ζούμε στην εποχή όπου οι ασθενείς είναι πολύ συγκεκριμένοι για τον τρόπο αποκατάστασης των προσθίων δοντιών τους. Δεν αναζητούν μόνο μία αισθητική λύση στα οδοντιατρικά τους προβλήματα, αλλά αναζητούν και θεραπείες που θα έχουν περιορισμένη επίπτωση στους υγιείς οδοντικούς ιστούς.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Περιπτώσεις

Για την αντιμετώπιση της τερηδόνας ή κάποιου τραύματος που προκαλεί μικρές ή μεγαλύτερες βλάβες στα δόντια, έχουμε πλέον στη διάθεση μας σύγχρονα βιοσυμβατά υλικά, όπως οι σύνθετες ρητίνες.

Με απλές ή σύνθετες εμφράξεις («λευκά σφραγίσματα») λοιπόν, και ακολουθώντας σύγχρονες τεχνικές συγκόλλησης, αποκαθιστούμε την αντοχή , τη λειτουργικότητα και την αισθητική των δοντιών.

Σε περιπτώσεις πιο εκτεταμένης απώλειας οδοντικής ουσίας στα οπίσθια δόντια, προτιμούμε την κατασκευή εργαστηριακών ενθέτων – επενθέτων, από σύγχρονα ανθεκτικά ολοκεραμικά ή πολυμερή υλικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτούνται δύο συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία, καλύπτεται το ευαίσθητο μέρος του δοντιού με έμφραξη σύνθετης ρητίνης και γίνεται η λήψη του αποτυπώματος, ενώ στην επόμενη συνεδρία πραγματοποιείται η συγκόλληση του επενθέτου, που έχει κατασκευάσει ο συνεργάτης οδοντικός τεχνολόγος.

https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2023/04/My-Dentist-2-13.jpg

Οι συντηρητικές αποκαταστάσεις αυτές αποτελούν μια καινοτόμα λύση όταν έχει «χαθεί πολύ δόντι» γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η δομή του δοντιού με τη λιγότερη δυνατή αφαίρεση υγιούς ουσίας συγκριτικά με τη κατασκευή στεφάνης (θήκης), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη αντοχή και λειτουργικότητα που χρειάζεται. Σημαντική εφαρμογή βρίσκουν και σε κάποιες περιπτώσεις αποκατάστασης ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών (απονευρωμένα δόντια).

Όσον αφορά τα πρόσθια δόντια, οι όψεις ρητίνης και οι όψεις πορσελάνης αποτελούν βασικές μας επιλογές στη βελτίωση του χαμόγελου , χωρίς να χρειαστεί να «θυσιάσουμε» μεγάλη ποσότητα οδοντικής ουσίας. Μετά από αναλυτική συζήτηση με κάθε ασθενή, το περιστατικό μελετάται διεξοδικά για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος.

Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διορθώσουμε το σχήμα, τη θέση, το χρώμα των δοντιών, καθώς και να επιτύχουμε κλείσιμο των κενών.

https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2023/04/My-Dentist-6-2.jpg

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία επίσκεψη στο ιατρείο μας, ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών προς αποκατάσταση, ενώ οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται από έμπειρο συνεργάτη οδοντικό τεχνολόγο, και τοποθετούνται στο στόμα του ασθενούς σε δύο ή τρία ραντεβού ανάλογα με το περιστατικό και τις ανάγκες του. Για να βελτιώσουμε το φυσικό χρώμα των δοντιών, τα σύγχρονα υλικά και πρωτόκολλα λεύκανσης μας βοηθούν να το επιτύχουμε χωρίς την αφαίρεση οδοντικής ουσίας, με ασφαλείς και συντηρητικές διαδικασίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο
25210 33314
Email
info@mydentistdrama.gr

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κλείσετε ραντεβού στο MyDentist.

  Περισσότερες υπηρεσίες MyDentist

  Εξερευνήστε τις υπόλοιπες υπηρεσίες στις οποίες ειδικευόμαστε.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-2.png

  Laser-θεραπεία

  Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες με Laser ενσωματώνουν τις ποιο σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς της οδοντιατρικής.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-8.png

  Ενδ. θεραπεία

  Η ενδοδοντική θεραπεία είναι οδοντιατρική πράξη που διενεργείται προκειμένου να διατηρηθεί κάποιο δόντι στον οδοντικό φραγμό.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-4.png

  Εμφυτεύματα

  Σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα δόντια σας έχουν εξαχθεί, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα αντικαταστήσετε.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-6.png

  Ακτινοδιάγνωση

  Οι συμβατικές και οι επεμβατικές ακτινολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες χρησιμοποιούν ως μέσο την ακτινοβολία.