Εμφυτεύματα

Σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα δόντια σας έχουν εξαχθεί, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα αντικαταστήσετε. Μια εναλλακτική, είναι η τοποθέτηση γέφυρας δοντιών ή προσωρινής γέφυρας. Η ιδανικότερη όμως λύση, τις περισσότερες φορές, είναι η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις ρίζες των δοντιών που έχουν εξαχθεί και πάνω σε αυτά στηρίζονται τα τεχνητά δόντια.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα?

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ουσιαστικά μια “τεχνητή ρίζα δοντιού”, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο ή Ζιρκόνιο. Πάνω στο εμφύτευμα εφαρμόζεται ένα εξάρτημα το οποίο ονομάζεται abutment, το οποίο αντικαθιστά την μύλη του δοντιού και τέλος πάνω σε αυτό σταθεροποιείται το τεχνητό δόντι. Με πιο απλά λόγια, το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία μικρή κατασκευή, κάτι σαν βίδα η οποία τοποθετείται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσει το φυσικό δόντι. Λειτουργεί όπως και η ρίζα του δοντιού και με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ένα με το οστό κι έτσι μένει σταθερό.

https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2023/04/viber_image_2023-04-06_12-17-35-504.jpg

Γενικότερα οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν εάν ένας ασθενής μπορεί να βάλει εμφυτεύματα ή όχι είναι α) η γενική υγεία του ασθενούς, β) η ύπαρξη περιοδοντίτιδας, γ) και αν το ποσοστό του οστού είναι αρκετό. Εάν το οστό της γνάθου στην οποία θέλουμε να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα έχει απορριφθεί ιδιαίτερα ή για κάποιο λόγο δεν διαπλάστηκε ποτέ άρτια, μπορεί να γίνει τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος σε πρώτη φάση και μετά να ακολουθήσει η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Διαδικασία τοποθέτησης

Αρχικά πρέπει να γίνει προσεκτική κλινική και ακτινογραφική εξέταση της στοματικής κοιλότητας και ειδικότερα της περιοχής που πρόκειται να μπει το εμφύτευμα.
Αφού οριστικοποιηθεί η θέση και το μέγεθος του εμφυτεύματος, τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου κάτω από τα ούλα. Δεν θα αναφερθούμε σε τεχνικές και τρόπους τοποθέτησης των εμφυτευμάτων – άμεση φόρτιση ή όχι, εμφυτεύματα εσωτερικού ή εξωτερικού συνδέσμου με το abutment, τρόπος σύνδεσης εμφυτεύματος με abutment.

https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2023/04/viber_image_2023-04-06_12-17-35-320.jpg

Έπειτα λοιπόν από την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, τα ούλα συρράφονται στην αρχική τους θέση. Σιγά σιγά ξεκινά η διαδικασία της οστεοενσωμάτωσης, κατά την οποία συντίθενται οστό από τους οστεοβλάστες γύρω από το εμφύτευμα. Για την άνω γνάθο αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται σε περίπου 5 μήνες ενώ για την κάτω γνάθο σε 3 μήνες.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος και γίνει σωστή αποτύπωση του εμφυτεύματος και των μαλακών ιστών γύρω από αυτό, τοποθετείται στο εμφύτευμα το abutment. Πάνω στο abutment συγκολλάται ή κοχλιώνεται το τεχνητό δόντι που έχει κατασκευάσει το εργαστήριο.

Όταν λείπουν περισσότερα από ένα δόντια, τότε αυτά αναπληρώνονται με την τοποθέτηση μιας γέφυρας, η οποία έχει σαν ακραία στηρίγματα εμφυτεύματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο
25210 33314
Email
info@mydentistdrama.gr

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κλείσετε ραντεβού στο MyDentist.

  Περισσότερες υπηρεσίες MyDentist

  Εξερευνήστε τις υπόλοιπες υπηρεσίες στις οποίες ειδικευόμαστε.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-2.png

  Laser-θεραπεία

  Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες με Laser ενσωματώνουν τις ποιο σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς της οδοντιατρικής.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-3.png

  Επ. Οδοντιατρική

  Ζούμε στην εποχή όπου οι ασθενείς είναι πολύ συγκεκριμένοι για τον τρόπο αποκατάστασης των προσθίων δοντιών τους.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-8.png

  Ενδ. θεραπεία

  Η ενδοδοντική θεραπεία είναι οδοντιατρική πράξη που διενεργείται προκειμένου να διατηρηθεί κάποιο δόντι στον οδοντικό φραγμό.

  https://mydentistdrama.gr/wp-content/uploads/2021/12/download-6.png

  Ακτινοδιάγνωση

  Οι συμβατικές και οι επεμβατικές ακτινολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες χρησιμοποιούν ως μέσο την ακτινοβολία.